Hverdagen med jobb og småbarn kan være overveldende og utmattende. Når barna er lagt og voksenkvelden begynner er man gjerne helt skutt. Her er fem ting du lett kan gjøre i hverdagen for å få mer energi:

1. Alltid ha sunn snacks og vann tilgjengelig
I en hektisk hverdag har man stort sett ikke tid til å fokusere på mat, derfor er jeg glad i sunn snacks som er enkel å lage og lett å ta med seg. En frokostsmoothie med kaffe er for eksempel super å ta med seg på vei til jobb. Sunne mellombarer eller nøtter i vesken gjør at du kan snackse i løpet av dagen og holde energinivået oppe. Jeg har alltid med meg en vannflaske. I bilen, på skrivebordet og nattbordet. Forskning viser at man holder energinivået oppe hvis man drikker nok vann. Vannet du drikker skal helst være romtemperert i følge Ayurvedisk medisin, men her tenker jeg at kaldt vann er mer enn godt nok hvis det er det du foretrekker.

2. Snakk positivt til deg selv
Høres veldig alternativt ut, men bear with me.. Har du mange negative tanker kan det ha direkte innvirkning på energinivået ditt. Det tapper deg for energi, og det er det siste vi trenger! Positive tanker og følelser gir deg energi og gjør deg mer produktiv. Jeg pleier å starte dagen med å skrive ned tingene jeg er takknemlig for den dagen, noe som setter mindsettet for dagen. Sjekk inn med deg selv i løpet av dagen, spesielt i stressende situasjoner. Snakk til deg selv og si ting slik du ville sagt det til en du er glad i. 

3. Søvn
Du vet selv hvor mange timer søvn du trenger i løpet av en natt. Respekter det! Gjør din egen legging til et rituale som du gleder deg til. Bruk lang tid på badet til å pleie deg selv. Ta en ansiktsmaske eller et bad. Se på en kul serie i sengen eller les en god bok. Surf på Pinterest. Har du små barn som vekker deg i løpet av kvelden er det i hvert fall viktig å komme seg i seng tidlig. Ha det ryddig og fint på soverommet. En god natts søvn legger grunnlaget for en energirik neste dag. Sov godt!
Hjernen og kroppen din trenger en ordentlig pause daglig. Ta et meditasjonskurs hvis du synes det er vanskelig å "ikke tenke på noen ting". Alle har tid til å meditere i løpet av en dag. Jo mer du trener på det, jo lettere blir det å bare sone helt ut hvor som helst, når som helst. Jeg tar ofte 2 minutter i bilen når jeg har parkert hvis jeg er litt tidlig ute før en avtale. Eller hos frisøren. Eller på trikken. Eller mens du venter på noen. I de fleste av disse situasjonene ville man dratt opp telefonen og gått rett inn på Insta, men hvis du én gang i løpet av dagen mediterer istedenfor kommer den lille pausen til å GI deg energi istedenfor det motsatte.

5. Gjør yoga
Hvis jeg gjør 10 minutter yoga i løpet av en dag er jeg fornøyd. De 10 minuttene får blodomløpet i gang og jeg kjenner en umiddelbar effekt på energien. Jeg liker å gjøre yoga om morgenen for å gå en kickstart, noe som også gjør at jeg føler meg "flink" og leder til at jeg (stort sett) tar gode og sunne valg resten av dagen.